برای تماس با ما mail@smto.ir همچنین میتوانید با شماره موبایل 09121119980 تماس بگیرید
سیاسی

اعتراف آمریکا به نقش خود در کودتای ۵ دهه پیش شیلی

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد، پنجاهمین سالگرد کودتای نظامی شیلی که به سرنگونی کابینه سالوادور آلنده، رئیس جمهور منتخب این کشور منجر شد، فرصتی را برای تامل در شکافی که در ساختار دموکرات شیلی ایجاد شد و رنجی که به دنبال داشت، فراهم کرد.

در ادامه این بیانیه آمده است، دولت بایدن برای شفاف‌سازی در مورد نقش آمریکا در این فصل از تاریخ شیلی تلاش کرد، به تازگی نیز به درخواست دولت شیلی اسناد دیگری از سال ۱۹۷۳ را از حالت طبقه بندی شده و محرمانه خارج کرد.

دولت بایدن ساختاری را که در حال حاضر در شیلی حاکم است، نمونه‌ای جهانی از دموکراسی قدرتمند و مدافع جدی دموکراسی و حقوق بشر در سطح بین‌المللی توصیف کرد.

در ادامه این بیانیه ضمن تاکید بر پایبندی کامل آمریکا به حمایت از دموکراسی و حقوق بشر، به شدت از مشارکت با شیلی در این اقدامات به عنوان شرکایی برای یک آینده بهتر تقدیر شد.

اسناد آمریکایی جدیدی که پس از گذشت ۵۰ سال از دسته محرمانه خارج شدند، افشا کردند که ریچارد نیکسون، رئیس جمهور وقت آمریکا از طرح کودتای نظامی علیه دولت وقت شیلی اطلاع داشته است، همچنین این اسناد حاوی اطلاعاتی هستند که نشان می‌دهند تشویق نیکسون و هنری کسینجر، مشاور ارشد وقت او به کنترل ارتش بر حاکمیت شیلی، نتیجه‌بخش بود.

کودتای نظامی یاد شده در شیلی سپتامبر ۱۹۷۳ انجام شد و در نتیجه آن اولین دولت سوسیالی که به شکلی دموکرات در آمریکای لاتین روی کار آمد، سرنگون شد.

بر اساس اعتراف سرویس اطلاعات مرکزی آمریکا، کودتا توسط این کشور طراحی شد و یک حاکم نظامی را در شیلی روی کار آورد که حاکمیت سرکوبگر و خونریز آن ۱۵ سال ادامه داشت.

در حال حاضر گابریل بوریک، چهره‌ای چپ‌گرا رئیس جمهور شیلی است، او از برجسته‌ترین مخالفان سیاست‌های آمریکا در کشورش و در کل منطقه محسوب می‌شود.

بوریک وابسته به حزب کمونیست بوده و جوان‌ترین رئیس جمهور این کشور محسوب شده و حداقل سن مجاز برای این سمت را دارد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا