ماجرای الهامبخش مبتلا به بیماری ویتیلیگو که دختر شایسته سال ۲۰۲۴ شد/ عکس+فیلم

به گزارش خبرآنلاین، سال گذشته «لوگینا صلاح» مصری تاریخساز شد، نه به این دلیل که او توانست عنوان دختر شایسته جهان را به دست آورد، بلکه به این دلیل که قلب همه حاضران را به دست آورد. او این کلیشه را که برندگان عنوان ملکه زیبایی باید در زیبایی کامل و بینقص باشند، شکست.
او اولین شرکت کننده مبتلا به ویتیلیگو بود که در این مسابقات شرکت کرد.
ویتیلیگو یک بیماری پوستی است که در آن لکههای کم رنگ تا سفید روی سطح پوست ظاهر میشوند. این تکهها نتیجه سلولهای پوستی هستند که رنگدانه را به پوست میدهند تا عملکرد خود را متوقف کند. در یک حرکت تاریخی دیگر، لوگینا صلاح همچنین اولین شرکت کننده مصری شد که در تاریخ ۷۳ ساله مسابقات به ۳۰ شرکت برتر راه یافت و نقطه عطف مهمی برای کشورش محسوب میشود. با انجام این کار،او نه تنها استانداردهای زیبایی سنتی را بازتعریف کرد، بلکه مکالمه ای را در مورد فراگیر بودن نیز تقویت کرد و نشان داد که زیبایی واقعی فراتر از ظاهر فیزیکی است.
بسیاری از اینفلوئنسرها از عبارت "در پوست خودت راحت باش" استفاده میکنند، اما ستاره شبکههای اجتماعی، لوگینا صلاح، این ایده را با سرپیچی از وضعیت پوست خود برای بازتعریف زیبایی بیان کرد. اینفلوئنسر و وبلاگ نویس مصری که به عنوان یک میکاپ آرتیست حرفهای از نیویورک آموزش دیده بود، در پنهان کردن ویتیلیگوی خود خوب بود تا اینکه در رسانههای اجتماعی آن را پذیرفت و چهرهاش را نمایش داد.
بیماری ویتیلیگو یا لک و پیس واگیردار نیست، اما از نظر روانی بدلیل اثراتی که بر ظاهر شخص میگذارد برای فرد مبتلا بسیار آسیبزننده است.
این گام جسورانه او را به الهامبخشی برای دنبالکنندگان تبدیل کرد که میگفتند پستهای او دیدگاه آنها را نسبت به زندگی تغییر داده است. او اکنون از رسانههای اجتماعی برای الهام بخشیدن به پوست مثبت استفاده میکند و با به چالش کشیدن استانداردهای زیبایی به ایجاد فضایی امن برای افراد مبتلا به شرایط پوستی کمک کرد.
بیماری ویتیلیگو یا لک و پیس واگیردار نیست، اما از نظر روانی بدلیل اثراتی که بر ظاهر شخص میگذارد برای فرد مبتلا بسیار آسیبزننده است، دکترسیدمسعود داوودی،متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله به این بهانه و با تاکید بر اینکه بیماری ویتیلیگو معمولا در سنین قبل از ۳۰سالگی ظاهر میشود و در برخی با ضایعات محدود و در برخی دیگر بصورت منتشر بروز پیدا میکند، میگوید: گاهی اوقات سفید شدن زودرس پوست میتواند از نشانههای اولیه بیماری باشد که بتدریج بصورت عوارض پوستی هم ظاهر میشود.
او تاکید میکند: زمینه ژنتیک در این بیماری در برخی افراد نقش دارد. این بیماری جزء بیماریهای خودایمنی تلقی میشود. پس هر عاملی که باعث شود سیستم ایمنی به شکلی دچار اختلال شود مثلا تحت استرس روحی و روانی،زخم، جراحت و محل جراحی میتواند به تشدید بیماری کمک کند.
او ادامه میدهد: کسانی که دچار آفتابسوختگی هم میشوند در نواحی روباز بدن ممکن است شاهد تشدید بیماری شوند. درمانهای موجود برای این بیماری صددرصد موثر نیست ولی در صورت وجود ضایعات محدود میتوان با روشهای دارویی و حتی جراحی به بهبودی کمک کرد. این بیماری واگیردار نیست و فقط از نظر روانی بیمار را تضعیف میکند.