تعطیلی دانشگاههای ژاپن پس از کاهش دانشجویان و نرخ زاد و ولد
سی سی تی وی در گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: دانشگاه کیسِن واقع در حومه توکیو با سابقه ۳۵ سال فعالیت به تازگی در پایگاه اینترنتی خود اعلام کرد با توجه به اینکه قصد دارد پس از فارغ التحصیلی آخرین گروه دانشجویانش در سال آینده به کار خود پایان دهد، دیگر دانشجوی جدید نخواهد پذیرفت. این دانشگاه دانشکده علوم انسانی و نیز دانشکده مطالعات انسانی و اجتماعی دارد و در حال حاضر هزار دانشجو در آن تحصیل میکنند. شمار دانشجویان متقاضی پذیرش در این دانشگاه در چند سال اخیر روند نزولی داشته است و سال گذشته تنها ۵۶ درصد ظرفیت دانشگاه تکمیل شد.
دانشکده کوبه کایسِئی، که دانشکده غیردولتی دختران است نیز اعلام کرد متقاضی جدید نخواهد پذیرفت و سال آینده تعطیل خواهد شد. امسال فقط ۲۴ دانشجو در این دانشکده ثبت نام کردند که تنها حدود ۲۵ درصد ظرفیت دانشگاه برای دانشجویان بود.
علاوه بر این، دانشکدههای آموزش کوتاه مدت دو ساله که توسط دانشگاههای سوفیا و ریوکوکو اداره میشوند نیز دیگر از دانشجویان جدید ثبت نام نخواهد کرد. یک دانشجوی ژاپنی گفت به دلایل اقتصادی بسیاری از همکلاسی هایم بعد از فارغ التحصیلی دیگر در آزمون تحصیلات تکمیلی شرکت نمیکنند و ترجیح میدهند به دنبال کار باشند.
فشار مالی و تغییر برداشتها درباره تحصیلات عالی منجر به کاهش تعداد دانشجویانی شده است که وارد دانشگاهها میشوند. این عامل در کنار کاهش میزان زاد و ولد در ژاپن جذب دانشجو را برای بسیاری از دانشگاههای این کشور دشوار کرده است.
به نوشته روزنامه نیکئی ژاپن، تعداد جوانان ۱۸ ساله در این کشور یک میلیون و صد هزار نفر است که نشان میدهد شمار این جوانان در کشور از ۳۰ سال گذشته تاکنون به حدود نصف کاهش یافته است. همچنین تنها حدو ۷۹۱ هزار نفر از این جوانان بعد از فارغ التحصیلی از دبیرستان تصمیم گرفته اند وارد دانشگاه شوند.
بر اساس آماری که وزارت بهداشت ژاپن منتشر کرده است، میزان زاد و ولد در این کشور ۷۹۹ هزار و ۷۲۸ نفر بود که پایینترین میزان زاد و ولد ثبت شده در این کشور است و همچنین نخستین بار است که نوزادن متولد شده در ژاپن در طول یک سال به کمتر از ۸۰۰ هزار نفر تنزل کرده است. فعالان صنعت آموزش عالی در ژاپن هشدار داده اند معضل ظرفیت مازاد دانشگاههای کشور و تعطیلی آنها احتمالاً بدتر هم خواهد شد.